Voorschool


In onze school hebben we een eigen voorschool. Ons gezellige lokaal ligt midden in de school, vlak naast de kleutergang zodat we veel dingen samen met de kleuters kunnen doen.

Voorschool, wat is dat?

De voorschool is de plek waar peuters, vanaf 2 jaar, zich spelenderwijs ontwikkelen in een groep leeftijdsgenootjes. Dit doen ze onder leiding van gekwalificeerd personeel in aansluiting op het programma van de basisschool. Op deze manier weten ze op de basisschool, wanneer uw kind 4 jaar wordt, al veel over de ontwikkeling van uw kind.

De pedagogisch medewerkers hebben allemaal een opleiding gevolgd, specifiek gericht op de ontwikkeling van peuters (denk hierbij aan taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, rekenontwikkeling, motorische ontwikkeling). Jaarlijks, in november en april, wordt de ontwikkeling van uw peuter besproken in een oudergesprek. Dit gebeurt aan de hand van een observatieformulier waarbij de ontwikkelingsgebieden aan de hand van slo-doelen worden besproken. 

In de groep wordt veel gespeeld; van spelen leren kinderen immers, dus het spel staat voorop! Op de groep werken we met het programma 'Startblokken'. Hierbij worden de kinderen op een leuke, speelse manier voorbereid op de basisschool. De peuters worden uitgedaagd door de vele verschillende materialen en gezellig ingerichte hoeken. 

De voorschool is onderdeel van de basisschool. De directeur van de basisschool voert de regie over de voorschool. Dankzij de voorschool wordt de stap naar de basisschool nog gemakkelijker. 

Openingstijden
Dinsdag 8.30 - 14.00 uur
Donderdag 8.30 - 14.00 uur
Kinderen met een VVE-indicatie zijn in overleg ook welkom op maandag óf woendag van 8.30 - 14.00 uur bij locatie de Kern in Veendam.

Informatie
Wilt u meer informatie over onze voorschool? Neem dan contact op met Kids First COP, 088-0350400, of mail met planninggroningen@kidsfirst.nl. Uiteraard kunt u een afspraak maken om eens bij ons langs te komen om een kijkje te nemen. Bel dan voor een afspraak met 06-40628204.