nijntje beweegdiploma op 't Haimstee

28 september 2021
Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom gaan de peuters en groep 1 van ’t Haimstee hun nijntje beweegdiploma halen!

Wat is het nijntje beweegdiploma?
Het nijntje beweegdiploma biedt jonge kinderen wekelijks speelplezier, terwijl ze op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling en een goede voorbereiding op de lessen gym in de toekomst en het sporten bij een vereniging.

Bewegen met plezier
In de lessen van het nijntje beweegdiploma leren peuters en kleuters om te balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het nijntje beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk van jonge kinderen.

Meedoen
Het nijntje beweegdiploma is er voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangen de kinderen het nijntje beweegdiploma tijdens een beweegfeestje. Daarop staat waar ze mee hebben geoefend. Een diploma om trots op te zijn en wat kinderen een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis! Als het met de corona maatregelen mogelijk is, ontvangen alle (groot)ouders een uitnodiging om bij het beweegfeestje aanwezig te zijn!

Het nijntje beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries:
Beweegdiploma 1 voor kinderen van 2 tot 4 jaar (Peuters)
Beweegdiploma 2 voor kinderen van 4 tot 6 jaar (Groep 1)

De lessen worden op de dinsdagochtend gegeven door de vakleerkracht van onze school.

Meer weten?
Voor vragen of informatie over het beweegdiploma op ’t Haimstee kunt u contact opnemen met de school: 0598-620621 Wilt u weten waar nog meer het nijntje beweegdiploma wordt gegeven? Kijk dan op: https://dutchgymnastics.nl/beweegdiploma/locaties
terug naar overzicht
Media
  • KNGU_Online_Keurmerk definitief