Werken met chromebooks

27 mei 2019
Vandaag zijn wij in groep 6 op een andere manier met aardrijkskunde en geschiedenis bezig. De kinderen hebben, na aanleiding van ons thema (extreme weersomstandigheden) een onderzoeksvraag gesteld. De kinderen zijn via verschillende sites nu informatie aan het zoeken, zodat ze hun vraag kunnen beantwoorden en extra informatie krijgen over het onderwerp. Deze informatie wordt gedeeld uiteindelijk met de rest van de klas doormiddel van een drieluik.
De kinderen mochten geen google gebruiken. Ze hebben gebruik gemaakt van websites die voor kinderen gemaakt zijn (netwijs.nl, www.8-12.info, jeugdbieb.nl, meesterspike.nl, hetklokhuis.nl, jeugdjournaal.nl, schooltv.nl/beeldbank, zozitdat.nl, willemwever.nl, bibliotheek.nl/jeugd en kids.kennisnet.nl). Het precies zoeken naar antwoorden voor onze vragen bleek lastiger te zijn dan dat wij dachten.
  • DSC04773
  • DSC04774